2008-12-062008-12-069639392111http://hdl.handle.net/2437/46330A Szekszárd és a Villány-Siklós borvidéken már a római korban - a római veteránok jóvoltából - folyt a szőlőművelés és borászkodás. Utánuk a hunok és az avarok vették birtokukba ezt a vidéket, és valószínűsíthetően az avar társadalomban felszívódott népesség biztosította a folyamatos szőlőtermelést és borászkodást. A könyv a két borvidék jellemzőit, kitűnő borait és azokat a mai borászokat mutatja be, akiknek nemes borait nemcsak hazánkban, hanem szerte a világon ismerik és szívesen fogyasztják. A könyv végigvezet a borutak állomásain, és jó idegenvezetőként megismerteti az olvasót a gasztronómiai hagyományokkal, ételekkel - és a mai tájkonyha receptjeivel.9639392111http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ774153bibFSZ774153