Könyves, ErikaPoór, Patrícia2015-05-112015-05-112015-04http://hdl.handle.net/2437/212600Dolgozatom fő témája a gasztronómia, annak turizmusra gyakorolt hatása és Debrecen városának gasztronómiai fesztiváljai. Az általános gasztronómiai áttekintésen kívül vizsgáltam a falusi turizmust, a rendezvényszervezést, a magyar ételfogyasztási kultúrát illetve Hajdú-Bihar megye és Debrecen turisztikai kínálatát és helyzetét is. Primer kutatásom egy Debrecen gasztronómiai rendezvényeiről szóló kérdőív kiértékelése, mely alapos képet ad a rendezvények látogatóinak tapasztalatairól.64hugasztronómiaturizmusDebrecenHajdú-BiharA gasztronómia jelenléte a magyar turizmusbanDebrecen gasztronómiai rendezvényeiThe presence of gastronomy in Hungarian tourism - The gastronomic events of DebrecenDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány