Alexa, LórándNagy, Balázs Boldizsár2024-01-082024-01-082023-10-24https://hdl.handle.net/2437/364497Szakdolgozatomban a négy nagy hazai sörgyár (Dreher Sörgyár Kft., Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., Borsodi Sörgyár Kft., Pécsi sörfőzde) termékeit hasonlítottam össze sörminőségi és beltartalmi paraméterek tekintetében. Termékcsoportonként vizsgáltam a mintákat, melyek között szerepeltek prémium, licenc, saját márkájú, illetve economy kategóriájú termékek. Sörminőségi mutatókat vizsgáltam, melyek a színintenzitás, a titrálható összes savasság, illetve a keserűsav-tartalom voltak. Ezek mellett egyes beltartalmi paramétereket mértem, úgymint az összes polifenol-tartalom, a flavonoid-tartalom, illetve a makroelemek koncentrációja (K, Na, Ca, Mg, P, S).44husörsörgyártásminőségHazai sörgyárak különbözően pozícionált termékeinek összehasonlító vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági kémiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.