Kormosné Koch, KrisztinaHuszár, Eszter2015-05-132015-05-132015-04-29http://hdl.handle.net/2437/212750Szakdolgozatomban leginkább a vendéglátásra összpontosítva kielemeztem a bioélelmiszerek magyarországi keresletét és kínálatát, emellett vizsgáltam a hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál működését, eredményességét is. Megállapítottam a magyar biovendéglátás elmaradásának okait, melyek kínálati oldalról elsősorban az alapanyagok magas árából, a csekély készletből, a beszerzés nehézségeiből és ezek mellett a támogatások hiányából erednek. Elemeztem a bioélelmiszerek és a bioélelmiszerekre épülő vendéglátás hazai keresletét, a keresletet befolyásoló tényezőket. A legtöbb ember szeret odafigyelni az egészségére, viszont nem az ökológiai élelmiszerekre koncentrálnak ezen a téren. Egyelőre minimális a kereslet irántuk, főleg az éttermekben. Magyarországon csekély organikus élelmiszereket kínáló vendéglátóegység létezik, és ezeket a válaszadók nagy része nem ismeri.59huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországbioélelmiszervendéglátásökológiabioétteremBioélelmiszerek kínálata és kereslete a hazai vendéglátásbanSupply and demand for organic foods in the Hungarian hospitalityDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány