Dombi, MihálySós, István2015-10-302015-10-302015http://hdl.handle.net/2437/217540A szakdolgozat öt kisebb hazai tejipari üzem nyersanyag-hatékonyságát vizsgálja a MIPS (Material Input per Service Unit) mutató használatával. A vizsgált tejtermékek a friss és pasztőrözött tej, vaj, joghurt, túró, tejföl, sajt. Ezeknek a termékeknek az életpályáját elemzi a dolgozat egészen a takarmánytermesztéstől a bolti értékesítésig, megállapítva az anyagbefektetés egyes inputkategóriák és életpálya-szakaszok közötti megoszlását. A kapott eredmények tükrében fejlesztési javaslatok kerülnek meghatározásra, melyekkel csökkenthető a természeti erőforrások használata.50hukörnyezettejanyaghasználatA kistermelői nyersanyag-hatékonyság a magyar tejiparbanResource-efficiency of small businesses in the dairy industry of HungaryDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány