Sipos, PéterCsibi, Péter2010-05-282010-05-2820102010-05-28http://hdl.handle.net/2437/96917A mai, igen egészségtudatos világunkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a bevitt zsiradék mennyiségének csökkentése és azokon belül a zsírsavak aránya minél kedvezőbb legyen. A táplálkozásunk során bevitt zsírsavak mennyiségének változtatására egyik legideálisabb állati eredetű élelmiszer a hal, mivel általában húsukban eleve ideálishoz közeli mennyiségben találhatóak meg a különböző zsírsavak. A diplomamunkában egy takarmányozási kísérlettet dolgoztam fel. A kísérletünk során két halfajt, a tilápiát és a csíkos sügért etettük különböző takarmány kiegészítőkel. A kísérlet célja, hogy ebben a két halfajban minél kedvezőbb szerettük volna megváltoztatni zsírsavak arányát.47huZsírsavaktilápiacsíkos sügérszelénSpirulina platensis algaTakarmányozás hatása a tilápia és csíkos sügér halfajok húsának zsírsavösszetételéreEffect of feeding on the fatty acid composition of meat of tilapia and striped bassDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Halászat, haltenyésztésno_restriction