2008-12-112008-12-119639237639http://hdl.handle.net/2437/55285A thai konyha szerte a nagyvilágban - így hazánkban is - egyre hódít. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a mai napig sikerült megőriznie az ősi bölcsességet: egyesíteni a jót az egészségessel. Sok friss zöldséggel és minimális olajjal főz, a húsok közül kevesebb vöröset, inkább fehéret, csirkét és halat használ. Ízeiben a sok száz éves hagyomány a környező országok hatásaival keveredik. Ételei valamivel erősebbek, fűszeresebbek a kínainál; és általában gyorsabban elkészülnek, mint az indiaiak. A recepteket igazán hiteles forrásból merítettük, a helyi specialitásoktól az országszerte ismert fogásokig egyaránt. Az ínycsiklandó képek pedig bizonyítják, hogy ki is próbáltuk mindet. Ezt pedig Önök is könnyűszerrel megtehetik, hiszen a különleges hozzávalók többsége a nagyobb élelmiszerüzletekben megtalálható; ha pedig hiányozna valami a receptek elkészítéséhez, a keleti fűszerekre szakosodott boltokban biztosan fellelhető.9639237639http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ601705bibFSZ601705