Lukács, GyöngyiLeiter, ÉvaPócsi, IstvánKovács, Barbara2009-11-112009-11-1120092009-11-11http://hdl.handle.net/2437/90061Egyre nagyobb az igény az új antimikrobiális hatású anyagok fejlesztése iránt. Ebből a szempontból fontosak a kis móltömegű antimikrobiális fehérjék, köztük a PAF is. Kísérleteinkben a Szegedi Tudományegyetem Mikrobiológiai Tanszékének törzsgyűjteményéből származó Penicillium fajt használtunk. Arra a kérdésre kerestünk választ, mi lehet a magyarázata annak, hogy ebben a Penicillium fajban konstitutívan nagy mennyiségben termelődik a PAF.33huPenicilliumPAFantifugális fehérjékpromóterEgy antifugális fehérjét, a PAF-ot jól termelő Penicillium faj promóterének jellemzéseDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Molekuláris biológiaDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Mikrobiológia