Kovács, BélaPeles, FerencBódi, Éva2011-10-202011-10-2020112011-10-20http://hdl.handle.net/2437/115072Bár Magyarországon a csírafogyasztás még nem örvend olyan nagy népszerűségnek, mint a Távol-Keleti országokban, kiemelkedően magas tápértékük miatt érdemes lenne beépíteni táplálkozási szokásainkba, hiszen gazdagon tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, esszenciális aminosavakat és esszenciális zsírsavakat. A csíráztatáshoz egy egyszikű (búza, Triticum aestivum) illetve egy kétszikű (zöldborsó, Pisum sativum) növény magját választottam, mivel a két növénytípus tápanyagfelvételében jelentős eltérések vannak. A csírákon végzett kísérleteimet 2 fő csoportra különíthetjük el: 1. A csírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése 2. A csírák mikrobiológiai vizsgálata56humolibdénszelénBúza- és borsócsírák molibdénnel, illetve szelénnel történő kezelése, valamint mikrobiológiai vizsgálatukThe treatment of wheat- and pea sprouts with molybdenum and selenium, as well as their microbiological analysisDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány