Vántus, AndrásGyőri, Gábor Bence2021-11-172021-11-172021http://hdl.handle.net/2437/324880Az általam írt dolgozat a tehenészetben folyó tejtermelés során, valamint a tejfeldolgozó üzemben végzett műveletek jellemzését tartalmazza. Kiemelten vizsgáltam az UHT (ultramagas hőmérsékleten történő hőkezeléssel előállított) termékekkel kapcsolatos műveleteket és azok higiéniáját. A fentiek fontosságára tekintettel, a vizsgálatok elvégzésének és a szakdolgozat megírásának célja a humán és a műszaki ellátottság felmérése és a higiéniai szempontok vizsgálata, illetve az utóbbiak betartásának megismerése a tejtermelő tehenészetben és a tejfeldolgozó üzem egyes termékeinek gyártásában. A tejtermékekre egyre nagyobb az igény az élelmiszerpiacon, így egyre nagyobb hangsúlyt fordítanak a szektoron belül az általam vizsgált, már fentebb említett tényezőkre.46hutejtermeléstejfeldolgozáshigiéniahumán tényezőkműszaki ellátottságA tejtermelés és tejfeldolgozás humán és műszaki tényezőinek higiéniai szempontú vizsgálataDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.