Molnár, Ákos PéterJuhász, András János2023-12-202023-12-202023-11-08https://hdl.handle.net/2437/364129A fermentált hústermékek mikrobiológiai úton előállított élelmiszerek. A fermentáció célja, hogy a termék eltarthatóbbá és ízletessé váljon. A folyamat elindításához használhatnak starter kultúrákat, vagy az érlelő helyiségben megtalálható mikroorganizmusok kerülhetnek a termékbe. A mikrobák kialakítják az érzékszervi tulajdonságokat, a karakterisztikus ízvilágot, metabolitjaik által. A megtermelt vegyületek képesek gátolni a romlást és megbetegedéseket okozó mikrobákat. Az érési folyamat során lejátszódó mikrobiológiai és biokémiai folyamatok megértése segít fejleszteni a termékek ízvilágát és biztonságosságát.32hutejsavbaktériumstarter kultúrafermentált húsaromaFermentált hústermékek előállítása, mikrobiológiájaDEENK Témalista::Biológiai tudományok::MikrobiológiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.