Kelemen, FerencHostisóczki, Csenge2024-01-082024-01-082023-10-25https://hdl.handle.net/2437/364727Szakdolgozatom fő témája, a vadhúsfogyasztás. Ezen belül is a különböző szarvashúsokból készült főtt húskészítmény, azaz a virsli. A munkám során őzből, dámszarvasból illetve gímszarvasból készítettünk bécsi valamint frankfurti virsliket. A kontroll termékem fő alapanyaga a marhahús volt. A vizsgálataim során felmértük hogy különböző korosztályok és fogyasztói csoportok között mennyire népszerűek ezek a készítmények, íz, illat, szín és állomány alapján, Ezen felül kiszámoltuk hogy az adott húsfajták előállítási költsége mennyiben tér el egymás között.49huszarvasfrankfurti virslibécsi virslivadhúsokvörösárukVirslifélék gyártási lehetőségeinek vizsgálata különböző szarvasfélék húsának felhasználásávalDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékekHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.