Thyll, SzilárdMurányi, Eszter2010-05-112010-05-112010-05-112010-05-11http://hdl.handle.net/2437/96146Kutatásaink során, a különböző módon kialakított komposztreceptúrák összetételének hatását vizsgáltuk a komposzt érettségére, valamint minőségére vonatkozóan. Vizsgáltuk a komposztprizmák hőmérsékletváltozását, szennyezőgáz-kibocsátását és szemcseeloszlását a tartózkodási idő függvényében. Laboratóriumban elemeztük a minták elemtartalmát, ezáltal következtettünk a különböző érettségű komposztanyagok mezőgazdasági hasznosíthatóságára. A szemcseeloszlásra vonatkozóan megállapítottuk, hogy a nagy mennyiségben bekevert toll miatt a nagyobb részecskék aránya meghatározó.47huérettségtollkomposztálásbiológiailag lebomló hulladékKomposzt-érettség vizsgálata állati eredetű melléktermék komposztálása soránExamination of compost maturity during slaughtered waste compostingDEENK Témalista::Környezettudományok