Prokisch, JózsefBernáth, Sándor2009-08-182009-08-1820092009-08-18http://hdl.handle.net/2437/88877A diplomadolgozatom témája a csonthéjas gyümölcsök nagy olajtartalmú magok zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával. Az általam végzett vizsgálatok során egyértelműen megállapítható, hogy a vizsgált csonthéjasokban, így pl: mandula, dió földimogyoró szilva, élettanilag rendkívül fontos zsírsavak találhatók. Egészségünk megőrzése és a napi teljesítő képességünk javítása érdekében javasolható az általam bemutatott csonthéjas gyümölcsök és magas olajtartalmú magvak különösen a dió fogyasztása.49huzsírsavösszetétel meghatározásgázkromatográfiaössz zsírtartalomcsonthéjas gyümölcsökA csonthéjas gyümölcsök nagy olajtartalmú magok zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával.