Balláné Kovács, AndreaSimon, Dalma-Iulia2022-11-212022-11-212022https://hdl.handle.net/2437/341155A szakdolgozatomban a szamócatermesztésben alkalmazott különböző tápoldatozási módszereket vizsgálatam. A szamóca egyik legkedveltebb gyümölcsfélénk, „primőr” jellegének, ízletes, frissítő mivoltának köszönhetően. A kísérletem során azt szerettem volna megtudni, hogy milyen tápanyag utánpótlással tudjuk nemcsak a nagy mennyiséget, hanem a kiváló minőséget is biztosítani. Az eredményekből kiderült, hogy mind a növekvő káliumadagok, mind pedig a biostimulátoros kezelések kedvezően hatottak a szamóca termésére és a termés minőségére, valamint a cukortartalomra is. A legtöbb és legjobb minőségű termést az alap NPK műtrágyázáson felül alkalmazott kétszeres Kelik káliumos és biostimulátoros kezelésben mértem.48huszamócatápoldatbiostimulátorSzamócatermesztésben alkalmazott különböző tápoldatozási módszerek vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Növénytermesztés