Czipa, NikolettNagy, Barbara2024-06-122024-06-122023https://hdl.handle.net/2437/372539A tej az egyik legtöbbet fogyasztott tejtermék a világon. Amellett, hogy a tej alapvető élelmiszer, számos egészségügyi előnnyel is bír. Az emberek azért isznak tejet, hogy egészségesek és erősek maradjanak, és úgy gondolják, hogy ez javíthatja az emberi teljesítményt. A tej számos alapvető tápanyagot és fehérjét tartalmaz, így ideális táplálék ember és állat számára egyaránt. A tej az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része. Esszenciális fehérjét és kalciumot biztosít az emberi és állati szervezet számára. A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag az erős csontok és fogak felépítéséhez. Ezen kívül a fehérje az emberi vér teljes mennyiségének körülbelül 25%-át teszi ki.51hutejelemanalitikai vizsgálatkockázatbecslésTejek elemanalitikai vizsgálata és kémiai kockázatbecsléseDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.