2008-12-212008-12-219632182391http://hdl.handle.net/2437/74410(Burgundi szarvasgomba - Tuber uncinatum Chantin)A két francia és egy magyar szerző munkája áttekinti a gomba biológiai jellemzőit, természeti környezetét, a gyűjtéssel és termesztéssel kapcsolatos tudnivalókat, és természetesen a tartósításhoz, fogyasztáshoz is hasznos tanácsokat ad.A könyvet mintegy száz színes kép illusztrálja, található benne magyarországi lelőhelytérkép, továbbá részletes ismertetés néhány hazai és erdélyi termőhelyről."Az agrárszakma érdeklődését szeretnénk megnyerni, hiszen a gasztronómiában oly nagyértékű terméknek köszönhetően az emberek emelhetik régiójuk fényét, a triflatermesztés kapcsolódhat a vidékfejlesztéshez, csakúgy mint a vidék veszélyeztetett részeinek, elhanyagolt övezeteinek fenntartásához. A szarvasgombához épp azért fűződik érdekünk, mert a francia szakemberekkel teljes egyetértésben úgy találjuk, hogy számos hazai övezetben a talaj-, és a klíma adottságok kiválóan alkalmasak a trifla termesztésére, sőt Magyarország akár a burgundi szarvasgomba elsőszámú termesztőjévé is válhat Európában."(Részlet a kiadvány előszavából)9632182391http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ1188183bibFSZ1188183