Füzesi, IstvánGál, Antal2012-05-032012-05-0320122012-05-03http://hdl.handle.net/2437/128313Munkám során először az élelmiszerbiztonságot fenyegető veszélyeket mutattam be, ezt alátámasztva a két talán legismertebb közelmúltban megtörtént eseményekkel. Ezt követően a leginkább használatos minőségügyi rendszereket ismertettem úgy, mint a Környezetközpontú irányítási rendszert, Integrált irányítási rendszert, HACCP-t és különféle ISO szabványokat. Továbbá megemlítettem a 178/2002 EK rendelet legfontosabb cikkelyeit. Az eredmények és azok értékelése fejezetben mutattam be a minőségbiztosítási rendszerek konkrét szoftveres támogatásait. A következtetések és javaslatokban összevetettem ezeknek a rendszereknek az előnyeit és hátrányait, majd szemléltettem, hogyan történik egy ilyen támogatás bevezetése.38huminőségélelmiszerbiztonságszoftverISOHACCPÉlelmiszerminőség menedzsmentet támogató szoftveres megoldásokSoftware solutions supporting food quality managementDEENK Témalista::Informatika