Alexa, LorándNagy, Marietta2022-11-102022-11-102022-10-19https://hdl.handle.net/2437/339387A szakdolgozatom célja a sör alapanyagainak, közkedvelt típusainak, összetételének a bemutatása volt, illetve a sör gyártási folyamatainak részletes ismertetése. Vizsgálataimhoz 27 kereskedelmi forgalomban kapható sört vásároltam egy debreceni szupermarketben, és ezek szárazanyag-tartalmát, színintenzitását, savtartalmát, keserűsav-tartalmát, fenolos vegyülettartalmát, flavonoid-tartalmát, valamint ásványianyag-tartalmát vizsgáltam a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának Élelmiszertudományi Intézetében.41husörszínintenzitásásványianyag-tartalomLager és ale sörök összehasonlító vizsgálataiComparative examination of lager and ale beersDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány