Kéninger, KingaKéninger, Kinga2022-11-082022-11-082022-10-21https://hdl.handle.net/2437/339058Dolgozatomban különböző fajtájú nyers almákat és azok feldolgozott termékeit hasonlítottam össze, és elemeztem. Azon belül is szárazanyag-, hamu- és C-vitamin tartalmat vizsgáltam. A vizsgálatokhoz három saját termesztésű almafajtát választottam. Diplomadolgozatom kutatásának célja, hogy választ kapjak, hogy a különböző konyhatechnológiai eljárások során hogyan változnak bizonyos fajtájú almák beltartalmi értékei. Célkitűzéseim közé tartozik az is, hogy megtudjam, az alma melyik feldolgozási módszerrel veszíti a legkevesebb C-vitamin tartalmat.43hualmaC-vitamin tartalomszárazanyag-tartalombeltartalomA nyers alma és feldolgozott termékeinek összehasonlító elemzéseDEENK Témalista::Kémia