Kincses, SándornéMolnár, Eszter2016-11-112016-11-112016-10-26http://hdl.handle.net/2437/232044Célkitűzésem volt a fűszerpaprika C-vitamin tartalmának változásának mértékét vizsgálni a szárítás folyamatában. Dolgozatom témájának azért választottam a fűszerpaprika növényt, mert szerettem volna összefoglalóan bemutatni, annak a termőföldtől az asztalig történő feldolgozását. Másik célomnak tekintettem a fűszerpaprika termesztés jövedelmezőségét bemutatni, éppen azért, hogy lássuk mennyi befektetést igényel az élelmi nyersanyag előállítása és mennyire jövedelmező. Ennek eredményeként véleményem szerint nyers állapotában nem éri meg értékesíteni a fűszerpaprikát, azonban őrlemény formájában a befektetés kielégítő jövedelmet ad a vizsgált vállalkozónál.46hufűszerpaprikaC-vitaminjövedelmezőségA fűszerpaprika C-vitamin tartalmának változása az érés és szárítás soránDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományDEENK Témalista::Kémia