Szűcs, Edit GizellaMezei, Zsolt2025-01-212025-01-212024-12-07https://hdl.handle.net/2437/385662Dolgozatom célja volt, hogy az élelmiszeripar és a minőség közötti kapcsolatot gyakorlati példán keresztül értelmezve elemezzem. Szerettem volna rámutatni, hogy hogyan jelenik meg az élelmiszeriparban a minőségirányítás. A szakdolgozatban a búzaliszt élelmiszeripari előállításának példáján keresztül mutattam be a témát. Ezen folyamat vizsgálata közben alkalmaztam a döntési fát, mint minőségirányítási technikát, elkészítettem a veszélyelemzést. Fő feladatként elkészítettem a búzaliszt élelmiszeripari előállításának veszélyelemzését. Ehhez azonban előzetesen részfeladatként elkészítettem a búzaliszt előállításának folyamatábráját. A döntési fa segítségével állapítottam meg a veszélyt és annak súlyosságát. A veszélyelemzés elkészítésével levonható az a konklúzió, hogy az élelmiszeripar sem nélkülözheti a korszerű minőségirányítási rendszerek alkalmazását.43hubúzalisztveszélyelemzésminőségirányításA búzaliszt veszélyelemzése, mint minőségirányítási rendszerMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.