Nábrádi, AndrásPauls, KarinMeuwissen, MirandaScheer, Frans-PeterTromp, SethMátyus, László2009-08-192009-08-1920092009-08-19http://hdl.handle.net/2437/88901A romlékony élelmiszer termékek kezelése mindig is nehéz feladatnak bizonyult. A holland kiskereskedelmi üzletágban a lejárt szavatosságú termékek értéke a teljes éves forgalom 5%-a, ami mintegy 500 millió euró évente. Ezt az arányt csökkenteni lehetne, ha az egész ellátó láncban kevesebb termék venne részt. Ezzel viszont növekedne az üzletekben a termékhiány kialakulásának esélye, ami pedig vevői elégedetlenséghez vezet.144enélelmiszerszavatosságkiskereskedelemA Marqt és a Groene Hoed ellátó láncának tervezéseDesigning the Marqt and Groene Hoed supply chainDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vállalatgazdaságtan