Takácsné Hájos, MáriaVári, EnikőSzabó, Fruzsina Magdolna2016-10-272016-10-272016http://hdl.handle.net/2437/231309Hazánkban lassan népbetegségnek számít a diabétesz, amelynek kezelése jelentős kihívást jelent a táplálkozásban. A mesterséges édesítőszerek (aszpartám származékok) egészségrontó hatása közismert, ezáltal egyre nagyobb figyelem összpontosul az olyan megoldások iránt, amely ezt az anyagot természetes eredetű termékekkel tudja kiváltani. Ilyen növény a sztívia (Steviarebaudiana B.) is, melynek termeszthetőségét egyre többen vizsgálják hazai viszonyok között is. Ez a növényfaj Európában 2011 december 2-től kapott engedélyt arra, hogy adalékanyagként megjelenhessen az élelmiszer feldolgozásban.45huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 MagyarországsztíviaStevia rebaudiana B.környezetkímélő tápanyagutánpótlásSztívia (Stevia rebaudiana B.) hozamának értékelése környezetkímélő tápanyagutánpótlás mellettDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány