Sánta, Ádám KálmánSándor , Eleonóra2024-06-182024-06-182024-05-10https://hdl.handle.net/2437/373290Záródolgozatomban a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara által előírt 14 hetes gyakorlatom során, a debreceni Hotel Divinus*****Superiorban szerzett tapasztalatokat szeretném összefoglalni, illetve ismertetni mindazokkal, akik nem látnak bele például egy szálloda működésébe. A gyakorlati helyem, és témám kiválasztásban nagy szerepet játszott, hogy korábban diákmunkavállalóként vendéglátásban szereztem széleskörben tapasztalatot, a gyakorlatomat közvetlen megelőzően, pedig a Hotel Divinusban vállalhattam diákmunkát az éttermi részlegen. A szakmai gyakorlatom alatt a szálloda fontosabb részlegein dolgoztam gyakornokként, és a munkavégzés során figyelve a vendégeket, a szálloda szolgáltatásnyújtási gyakorlatait, felvetődött bennem, hogy vajon miként alakíthatja ki az árazását egy ilyen, magas, 5 csillag superior minősítéssel rendelkező kereskedelmi szálláshely. Mindehhez úgy gondoltam, hogy körbe kell járnom azt, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a Hotel Divinus, milyen tényezőket vesznek figyelembe egy 5 csillag superior kategóriába sorolandó szálloda minősítése során. Ahhoz, hogy pontosan átláthatóvá váljon számomra a szálloda működése, és kínálata, meg kellett ismernem tetőtől talpig az épületet, az egymáshoz kötődő, egymásra épülő részlegek, és szolgáltatások lényegességét, összességét. Megvizsgáltam a külső, és belső tényezőket egyaránt, melyek sokat segítettek abban, hogy megismerjem a menedzsment kialakítását, ami szintén erős befolyással hat a választott szálloda árpolitikájára.26huszállodai árazásárdifferenciálásDivinus HotelA szállodai árazás folyamata és összetevői egy 5 csillag superior hotel példáján keresztülThe process and components of hotel pricing through the example of a 5-star superior hotelKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.