Bakos, RóbertnéHeimpold, Szabina2019-10-252019-10-252019-10http://hdl.handle.net/2437/274950Évről évre fokozatosan nő azok száma, akiket ételallergiával vagy -intoleranciával diagnosztizálnak, így életük végéig speciális diétát kell követniük. Ezek az emberek ugyanúgy utaznak és szeretnék a szálláshelyek szolgáltatásait, beleértve az ellátást is igénybe venni. Esetükben a nem megfelelően követett diéta egészségügyi következményekkel járhat, így kiemelt fontossága van a megfelelő étkezésnek. Saját tapasztalatokra hagyatkozva a szállodák még nem állnak készen az orvosi javaslatra speciális étrendet követő vendégek kiszolgálására. A dolgozat célja a ezen állítás megerősítése vagy cáfolása a felkutatott információk alapján.60huételallergiadiétás ellátásételintoleranciaEnni vagy nem enni?-A Balaton-parti és környéki szállodák speciális diétás ellátásának vizsgálataDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány