Kiss, DóraVajó, László2025-01-072025-01-072024-11-04https://hdl.handle.net/2437/384453A tejipari termékek kiemelten fontos helyet foglalnak el az emberi táplálkozásban. A tejtermékek és az antioxidánsok jótékony hatásai miatt döntöttem úgy, hogy a kutatásom és termékfejlesztésem célja egy olyan új élelmiszer lesz, mely tejipari termékek és gyümölcskészítmények együttes felhasználásával készül. A túró- illetve joghurthabokat natúr, áfonyás, szamócás és fügés változatokban készítettük el. A mintáknak mértük az összes polifenol- és flavonoid-tartalmát. A kísérlet során kóstolást is csináltam annak érdekében, hogy vizsgáljam milyen benyomást tesznek a különböző ízesítésű termékek.42hutúróhabjoghurthabantioxidánsorganoleptikai vizsgálatTúró- és joghurthabok termékfejlesztése, organoleptikai vizsgálata és antioxidáns kapacitásának meghatározásaMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.