Alexa, LorándPankucsi, Máté2021-11-182021-11-182021-11-14http://hdl.handle.net/2437/324912Az elmúlt években a sörfogyasztás igen nagy népszerűségnek örvend. A fogyasztók igényeihez igazodva egyre több újdonság jelent meg a sörpiacon. A sörgyártók ennek eleget téve folyamatos fejlesztéseket végeztek, hogy a fogyasztók a lehető legsokoldalúbb kínálatból választhassanak. Szakdolgozatomban végzett vizsgálatok során a hazai sörgyártók termékeit hasonlítottam össze típusonként, melyek között szerepeltek lager sörök, ale típusú sörök, hoplagerek, valamint ízesített ale sörök. Vizsgáltam a minták színintenzitását, összes fenolos vegyülettartalmát, flavonoid-tartalmát, keserűsav-tartalmát, összes savasságát, valamint C-vitamin tartalmát. A célom az volt, hogy kiderítsem, hogy az egyes sörtípusok között milyen beltartalmi különbségek figyelhetők meg, valamint összefüggést keressek a sörök keserűsav-tartalma és az antioxidáns hatású vegyületek koncentrációja között.42husörsörgyártássörvizsgálatkeserűsav-tartalomantioxidánsbeltartalomHazai sörgyártók különböző terméktípusainak összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány