2008-11-252008-11-259789637334276http://hdl.handle.net/2437/33148"Konyhaművészetünk igen sok jeles étele úgy kapja meg különleges ízét, ha borral készül. Főleg pikáns ízvilágú levesek, sültek, pecsenyék, szószok, mártások, halak, vadak, szárnyas ételek, gyümölcssaláták igénylik a borféleségeket. A bor erősíti az étel ízét, zamatát, s már a régmúlt idők konyhája is nagy kedvvel használta. A könyv fejezeteiben azon fáradoztam, hogy felelevenítsem a régi magyar konyha boros receptjeit is. Az egyes fejezetek után Régi, de jó címmel eredeti recepteket közlök dédanyáink kézel írott receptkönyveiből. Ezeket mindenki egyéni ízlés szerint készítheti el. Persze a receptek mellett olvasható sok más egyéb érdekesség és jó tanács is." (a Szerző)9789637334276http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK00695774bibDEK00695774