2008-12-112008-12-119631353001http://hdl.handle.net/2437/55243A közép-európai konyhának régebben különösen, de még ma is kedvelt fogásai a különféle gombócok. Számos, szinte felsorolhatatlan változata létezik: édes gombóc kelttésztából, krumplis tésztából a legkülönfélébb gyümölcsökkel, lekvárokkal töltve. Sós gombócok köretnek húsok mellé vagy önálló ételként sonkával, hússal, zöldséggel töltve. Főtt gombóc, párolt gombóc - ezeknek a kézzel formált, egyszerű, de mégis felséges ízű gömbölyűségeknek a receptjeit kínáljuk Önöknek könyvünk első részében, a másodikban pedig számos ínycsiklandozó palacsintareceptet találnak.9631353001http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+10425361042536