Fekete, ErzsébetSivák, Lilla2021-11-182021-11-182021-11-18http://hdl.handle.net/2437/325000A szakdolgozatom a sörök ízhibáit mutatja be, melyek jellemzően a sörfőzés egyes lépései során, vagy mikrobiális fertőzés miatt, illetve a nem megfelelő tárolásból adódóan alakulnak ki. A leggyakoribb ízhibák ismertetése előtt szó esik a sör alapanyagairól, valamint a sörfőzés fő lépéseiről is. A cefrézés és az erjedés során lejátszódó biokémiai reakciók, illetve a sörfőzés leghangsúlyosabb enzimei szintén bemutatásra kerülnek. Az egyes ízhibák esetén feltüntetésre kerül a kialakulásuk oka, valamint, hogy hogyan akadályozható meg megjelenésük.40husörízhibaSörök ízhibái, ezek okai és az ízhibák kialakulásának megakadályozásaDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Biotechnológia