Dremák, PéterNobilis, Ágoston2013-11-042013-11-042013-10-312013-11-04http://hdl.handle.net/2437/175039Munkám során két termőhelyről választott azonos szilvafajta termesztéstechnológiáját, az ebből készült pálinkát, majd a pálinkának az ökonómiai áttekintését, értékesítési lehetőségeit vizsgáltam. Dolgozatommal azt szeretném hangsúlyozni, hogy csak a kiváló minőségű gyümölcs lehet alapja azoknak a prémium pálinkáknak, melyek a fogyasztók számára megelégedettséggel, az ágazat szempontjából gazdasági jelentőséggel bírnak és felveszik a versenyt bármely égetett szesszel a belföldi és a külföldi piacon egyaránt.46hupálinkaszilvaA kiváló minőségű gyümölcs előállítása, a belőle készült pálinka és annak értékesítési lehetőségei MagyarországonThe production of high quality fruit, the pálinka made from it and the possibilities of its distribution in HungaryDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány