Bársony, PéterStündl, LászlóHerpergel, Zoltán Péter2009-11-032009-11-0320092009-11-03http://hdl.handle.net/2437/89840Dolgozatomban azt vizsgáltam, hogy a Spirulina platensis kék-zöld alga miként hat a halak termelési és húsminőségi mutatóira. A kíséreleteket a DE AMTC campusán található Halbiológiai Oktatólaboratóriumban végeztem. Dolgazatom alanyául a nílusi tilápia és a szivárványos guppi szolgált. A halak takarmányának 10-, 20- illetve 40%-át helyettesítettem Spirulina algával. A halak test-tömeggyarapodását heti rendszereséggel mértem digitális mérleg segítségével. A kísérlet eredményei azt mutatták, hogy Spirulina takarmányozásával az emberi egészség szempontjából egészségesebb halhús állítható elő.39 p.hualgatilápiaguppiSpirulinazsírsavhaltakarmányAz Arthrospira (Spirulina) platensis takarmányként való alkalmazása a nílusi tilápiánál (Oreochromis niloticus) és a szivárványos guppinál (Poecilia reticulata).