Kincses, SándornéDobroczki, Tamara Noémi2020-11-112020-11-112020-10-21http://hdl.handle.net/2437/298281Szakdolgozatombanazt a célt tűztem ki, hogy a különböző természetes édesítőszerekkel elkészített piskótákat hasonlítsam össze mind szárazanyag-tartalom, mint hamutartalom szempontjából, valamint vázolni szeretném, hogy számos alternatívával lehet helyettesíteni a cukrot, és hogy ezek milyen hatással vannak az elkészített piskótákízére, állagára, küllemére. Segítségül egy kérdőívet is készítettem, amivel választ kaphattam a résztvevőkfogyasztói szokásairól, hogy mely természetes és mesterséges édesítőszereket ismerik és kedvelik a legjobban, és hogy melyik piskótát kedvelték a leginkább. Valamint választ kerestem arra, hogy a fogyasztók mennyire vannak tisztában atúl sok cukorfogyasztásokozta lehetségessúlyos megbetegedésekkel, intoleranciákkal, illetve, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek ezekről a helyettesítőkről. Vizsgálataimmal arra szeretnék rámutatni, hogy egyes természetes alternatívák használatával ugyanolyan élvezeti értéket tudunk elérni, mintha hagyományos kristálycukorral édesítenénk az ételeinket, italainkat.49huédesítőszercukoralternatívapiskótaszárazanyaghamuKülönböző cukoralternatívák vizsgálataDEENK Témalista::Kémia