Karaffa, Erzsébet, MónikaBötykös, Eszter2014-10-312014-10-312014-10-31http://hdl.handle.net/2437/199563A búza az egyik legszélesebb körben termesztett gabonanövény a világon és Magyarországon is. A legtöbb fehérjét tartalmazó gabonanövény hazai alapvető élelmiszerünk. A hazai éghajlat megfelel a búzatermesztésnek, fontos élelmezési és export cikk. Napjainkban az élelmiszer ellátás fontos feladata a biztonságos élelmiszerek gyártása. Csak olyan élelmiszer kerülhet a fogyasztókhoz, amely semmilyen módon nem károsítja annak egészségét. A búza a penészgombák megjelenésére érzékeny, raktári és szántóföldi penészekre egyaránt. A búza szempontjából jelentős élelmiszer biztonsági kérdés a mikotoxin szennyezettség.45hubúzapenészgombatoxinminőségBúza penészgomba és minőségvizsgálatDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány