Fenyves, VeronikaPetróczki, Gábor2025-06-192025-06-192025-05-02https://hdl.handle.net/2437/393616A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának betegélelemzési rendszerét mutatja be a dolgozat. A vállalatirányítási rendszerek típusai, és a velük kapcsolatos alapfogalmak bemutatása. Bemutatja a betegélelemzés történeti hátterét és fejlődését, a betegéelemezésben részt vevő szervezeteket, és a köztük lévő kapcsolatokat, illetve felelősségi viszonyokat. Részletesen foglakozik a dolgozat az ételkészítési folyamatokkal. Bemutatja a dietetikai szolgálat munkáját, és szerepét a betegélelemzésben. Rámutat a technológiai, illetve technikai nehézségekre. Részletesen bemutatja a kórházi és élelemezési vállaltirányítási rendszerek működését, kapcsolatát. Összegzi a folymatokkal kapcsolatos problémákat, megoldandó feladatokat.83huBetegélelmezésVendéglátásKórházReceptúraAlapanyagA Debreceni Egyetem Klinikai Központjának betegélelmezési rendszere, mint vállalatirányítási rendszerThe patient nutrition system of the Clinical Center of the University of Debrecen as an enterprise resource planningKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.