Kincses, SándornéKeszler, Zsófia2019-11-112019-11-112019http://hdl.handle.net/2437/275989A jelenleg uralkodó táplálkozási szokások miatt a szervezetünk nem minden esetben jut hozzá a megfelelő működéséhez szükséges tápanyagok és vitaminok mennyiségéhez. Mivel étkezésünk ebből a szempontból hiányos, ezért fontos szerepük van a kiegészítő tápanyagforrásoknak. Pontosan emiatt rendkívül népszerűek a gyümölcslevek, és egyre nagyobb figyelem terelődik a zöldségekből készült társaik irányába is. A dolgozatomban a két termékcsoportot hasonlítottam össze biológiai és élvezeti érték szempontjából, különböző vizsgálatok és kóstoltatás segítségével.42hugyümölcslézöldségléA gyümölcs- és zöldséglevek biológiai- és élvezeti értékének összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány