Peles, FerencSzabó, Gábor Csaba2013-10-312013-10-3120132013-10-31http://hdl.handle.net/2437/174744Magas kockázatú terület kialakítása, a Master Good Kft. baromfi-feldolgozó üzemében, ahol főzött csirke mellfilé gyártását tervezzük. Az üzem kialakításának lépéseit írtam le, melyek azok a pontok, ahol magas az élelmiszer-szennyeződés kockázata és potenciális idegen anyag bekerülése a kész termékbe. Ezek a fizikai elkülönítés, szennyvízelvezetés, szellőzőrendszer, átadási pontok, öltözők kialakítása, öltözési eljárás, takarítás, hulladékok elhelyezése, mosodai szolgáltatások, dokumentált felülvizsgálatok, fémdetektálási elvárások, selejtezési rendszerek. A kialakított rendszer legfőbb pontja, hogy a mikrobiológiai keresztszennyeződés a lehető legkisebb legyen.42humagas kockázatminőségirányításMaster Good KftélelmiszerbiztonságélelmiszerminőségA magas kockázatú terület kialakítása és a minőségirányítási rendszer fejlesztése a Master Good Kft. baromfi-feldolgozó üzemébenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudományrestricted