Katonáné Kovács, JuditKovács, Istvánné2014-04-222014-04-2220142014-04-22http://hdl.handle.net/2437/189710Napjainkban egyre növekszik az igény az egészséges, vegyszermentes, jobb minőségű élelmiszer iránt. Bár hazánkban még igen alacsony az öko termékek fogyasztása, egyre nagyobb az igény irántuk. Az öko gazdálkodás magában foglalja a szerves anyagok és tápanyagok zárt körforgását a növénytermesztés és állattenyésztés között, a biodiverzitást, a talajtermelékenység javulását. Az ökogazdálkodás ezen eszméit valósítja meg a Tarnamenti Biogazdaság, mintegy 2000 ha-on.A gazdaság megfelelő szemléletváltással a mennyiségi termelést felváltva a minőségi termelésre bebizonyította, hogyan is lehet egységes, szervezett rendszer keretében, nagyüzemben, minőségi alapanyagot és élelmiszert előállítani.79huökológiai gazdálkodásegészséges élelmiszervegyszermentesbiotermékekökológiai növénytermesztésökológiai állattenyésztésAz ökológiai gazdálkodás helye, szerepe a jászdózsai Tarnamenti gazdaságbanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány