Peles, Ferenc ÁrpádSzabóné Petróczki, Flóra MáriaNagy, Viktória2020-11-122020-11-122020http://hdl.handle.net/2437/298392A dolgozatomban a S. aureus előfordulásának térképeztem fel két tejtermelő gazdaságból származó elegytejben, valamint a tejmintákból izolált törzsek főbb tulajdonságait határoztam meg. Az izolátumokban a tellurit redukáló képességet, a lecitináz aktivitást, a koaguláz termelő képességet, a clumping faktort, a kataláz termelő képességet, az oxidáz termelő képességet, a hemolizin termelő képességet, az antibiotikum rezisztenciát és a Staphylococcus enterotoxinokat kódoló géneket vizsgáltam.49humikrobiológiaelegytejStaphylococcus aureusA Staphylococcus aureus előfordulása két hazai tejtermelő tehenészet elegytejében, illetve az izolált törzsek főbb tulajdonságaiDEENK Témalista::Biológiai tudományok::Mikrobiológia