Popovics, Péter AndrásSzekeres, Diána Dóra2009-08-062009-08-0620092009-08-06http://hdl.handle.net/2437/88625Diplomamunkám témájául a tejvertikum szereplőinek, a rendszerváltás utáni helyzetüknek, valamint az Uniós környezetben való működésüknek a bemutatását választottam. Az esetenként jövedelemet is termelő gazdasági tevékenységük, sokszor a talpon maradásért való küzdelmük biztosítja a jelenlegi gazdasági helyzetben azt, hogy a hazai fogyasztók tej- és tejtermék igényeit maradéktalanul kielégítsék. A tejnek- és tejtermékeknek az emberi táplálkozásban jelentős szerepe van. A tej tartalmazza az ember számára nélkülözhetetlen fehérjéket, esszenciális aminosavakat, zsírokat, szénhidrátot, ásványi anyagokat, valamint vitaminokat. Naponta 0,3 liter tej elfogyasztása az ember napi szükségletének 20–60%-át tudja fedezni az említett tápanyagokból.58hutejipartejgazdaságélelmiszeriparA hazai tejvertikum egyes szereplőinek túlélési lehetőségeiSurvival possibilities of the members in the Hungarian dairy sectorDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány