Ábrahám, Éva BabettBalogh, Lőrinc2024-06-112024-06-112024-05-11https://hdl.handle.net/2437/372381Az alapvető élelmiszerbiztonság és a fenntartható mezőgazdaság kihívásai manapság számos olyan innovatív megoldást követelnek, amelyek úgy növelik meg a terméshozamot, hogy eközben jelentős mértékben minimalizálják a környezeti stresszhatásokat és a természeti erőforrások kihasználását. Az egyik ilyen megoldás a növények aminosavakkal történő ellátása. Az aminosavak mára már több tudományágazatban is széles körben ismertek az élőlények táplálkozásában játszott fontos szerepükről, és az utóbbi években kiemelten növekvő fókusz irányul a növénytermesztésben való egyre hatékonyabb alkalmazásukra. Ez a szakdolgozat az aminosavak potenciális termésfokozó hatását vizsgálja a növénytermesztés területén.46huaminosavnövénytermesztésélelmiszerbiztonságfenntartható mezőgazdaságtermésfokozó hatásgombafertőzésHúsz aminosav tartalmú növénykondicionáló készítmények és kombinációs lombtrágya partnereik termésnövelő hatásának vizsgálata és a gombafertőzések kórtani bonifikációja az őszi káposztarepce, őszi búza, napraforgó és kukorica kultúrákbanAgricultural SciencesHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.