Borbélyné Varga, MáriaRakonczás, NándorFekete, István2010-05-262010-05-2620102010-05-26http://hdl.handle.net/2437/96685A borászat nem szakma hanem hivatás és a bor isten áldása. A dolgozatomban azt vizsgáltam, hogy hogyan változik az interspecifikus szőlőfajtákból két különböző eljárással készült borok fontosabb kémiai összetevői (polifenol,flavonoid, metanol, etil-acetát)különösen koncentrálva az összes polifenol és flavonoid tartalomra. Illetve hogyan változik a borok pH-ja, színintenzitása és színárnyalata. A vizsgálatok során meg lett állapítva, hogy a törkölyön áztatott borok magasabb antioxidáns hatással rendelkeznek mint a fehérborok ezáltal egészségre gyakorolt hatásuk intenzívebb.53huborpolifenolinterspecifikusflavonoidA különböző eljárással készített vörös és fehér borok kémiai összehasonlító vizsgálataélelmiszertudományborászat