Diósi, GerdaKabai, Lajos2015-10-262015-10-262015http://hdl.handle.net/2437/217291Dolgozatom témáját tekintve, almatörköly lisztet és hozzáadott sikért adagoltam a BL 55-ös liszthez. Az almatörköly 0 (kontroll cipó), 10 illetve 20%-ban adtam a keverékhez. Az elkészült keverékek sütés előtti és utáni paramétereit vizsgáltam. Sütés előtti paraméterek esetében valorigráfos vizsgálatot, stabilitási idő, planimetrált terült mérést végeztem. Ezt követően próbacipót sütöttem. Majd a sütés utáni vizsgálatok keretein belül, a már kész cipó térfogatát, sütési vesztességét, alaki hányadosát, a termékre kifejtett erő nagyságát vizsgáltam és hasonlítottam össze a kapott eredményeket. Ezen kívül, érzékszervi vizsgálatokat is végeztem. A kutatásom végső célja az volt, hogy megállapítsam, hogy az almatörkölyös liszt keverékekhez adagolt hozzáadott sikérnek köszönhetően, az elkészült termékek sütés előtti és utáni paraméterei is javultak.45hualmatörköly, sikér, kenyérAlmatörköly liszt és sikér hozzáadásának hatása a búzaliszt tulajdonságairaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány