Szabó, AndrásSztankula, Bence2016-10-272016-10-272016-10-27http://hdl.handle.net/2437/231344A dohánytermesztés eredményességét és sikerességét ugyan több tényező befolyásolja, mégis emelhetünk ki fontosabb szempontokat, mint a termesztéstechnológia valamint az ökológia. Dolgozatomban azt vizsgálom, hogy ez a két befolyásoló tényező - termesztéstechnológia, ökológia- hogyan hat ki egy-egy gazdasági évre, mekkora mértékben lehet eredményesen alakítani a termesztést az éghajlat viszonylatában. Megfigyeléseim a 2015-ös és a 2016-os évre irányultak ugyanazon az 5 táblán. Figyelembe vettem milyen ökológiai feltételekkel kellett szembenézni a gazdálkodóknak, és hogy ezekre a feltételekre milyen termesztéstechnológiával igyekezett a termelő válaszolni. A 2 év során igyekeztem a lehető legtöbb eredményességi tényezőt figyelembe venni és vizsgálni. Így dolgozatom által bemutatásra kerül milyen soktényezős napjaink dohánytermesztése.57huNevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarországdohányagrotechnikai tényezőktermésmennyiségtermésminőségAz agrotechnikai tényezők hatásának vizsgálata a dohánytermesztésbenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány