Madai, HajnalkaKiss, Emese2025-06-192025-06-190025-05-05https://hdl.handle.net/2437/393840A diplomadolgozatom témájául az EMBA Gasztronómia Kft. stratégiai tervének elkészítését választottam. A cég vendéglátóhelyek üzemeltetésével és catering szolgáltatással foglalkozik. Mivel a vendéglátóipar ezen ága az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül és napjainkban a versenyképesség, a rugalmasság és az innováció kulcsfontosságúvá vált a piacon maradás szempontjából, ezért érdekesnek találtam megvizsgálni ezt a témát. A catering cégek működését számos tényező befolyásolja, mint például a változó fogyasztói igények, a fenntarthatósági szempontok, az egészségtudatosság térnyerése, valamint a folyamatosan fejlődő digitalizáció és annak hatása. Ezekre a kihívásokra csak tudatos, hosszú távú stratégiai tervezéssel lehet hatékony reagálni. Egy jól megtervezett stratégia mindenképp fontos, hiszen ez nemcsak a vállalat fejlődésének alapját képezi, hanem az alkalmazkodóképességet is növeli. Mindezek mellett hozzájárul ahhoz, hogy erőforrásaikat hatékonyan használják ki, és meg tudják tartani versenyelőnyünket.66hustratégiatervgasztronómiacateringAz EMBA Gasztronómia Kft. stratégiai terveStrategic Plan of EMBA Gastronomy Ltd.Közgazdaságtudomány::GazdaságelemzésHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.