Kurmai, ViktóriaBojti, Ibolya2015-10-302015-10-302015-10-20http://hdl.handle.net/2437/217516Dolgozatom üzemgazdasági elemzésen alapszik, amihez az adatokat naturáliákban kifejezve gyűjtöttem be, és a 2015-ös év input árai alapján alakítottam át azokat költségekké. A begyűjtött adatok alapján költségnemenkénti költségösszesítőt, műveletenkénti költségösszesítőt, majd a hozam-, költség-, és jövedelem kategóriák értékét határoztam meg. Legvégül hatékonysági mutatókkal a gazdaságosságot határoztam meg. Ezek meghatározása után a két gazdaság eredményeit vetettem össze gazdaságossági szempont szerint.47hubiobiogazdálkodáspaprikapaprikatermesztésökonómiai elemzésMi a valóság a biotermesztésről? - Bio és hagyományos termesztés összehasonlítása a szabadföldi paprika példáján keresztülWhat is the reality of bioproduction? - Comparison between conventional and organic cultivation through the example of free range pepper productionDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány