Könyves, ErikaSzabó, Mária2017-05-052017-05-052017-04-28http://hdl.handle.net/2437/239468A témaválasztást illetően, próbáltam azokra a veszélyes pontokra rávilágítani, amiben a vendéglátó ipart sürgető problémák jellemzik. Első hipotézis felvetésemben azt a kérdéskört vizsgáltam, miszerint milyen szerepet tölt be a magyar gasztronómia a mai társadalomban. Teljes képet kaphassunk, történeti kutatással kezdtem, miben kifejtettem, a magyar gasztokultúra fejlődését, visszakövetve egészen a Honfoglalás előtti időszakig. A második hipotézisem tematikájában magának a vendéglátás ágazatának hazai piacra vetített hatásának alakulása volt a téma. Itt célszerűbbnek láttam egy ágazati helyzetelemzéssel felmérni a vendéglátásra nehezedő terheket. Az ebben felmerülő iparági problémák pozicionálásával felvetődő dilemma megoldására kerestem javaslatokat. Ezek szekcionálását követően, bontogatni kezdtem első sorban a vendéglátást érintő legfontosabb problémák vázolásával, illetve a gazdaságosságra való törekvési irányvonal mutatásával.59huVendéglátásGasztronómiahelyzetértékelésA vendéglátás és gasztronómia kialakulása, a magyar vendéglátás jelenlegi státuszának javítása, ágazati helyzetértékelés tükrébenTHE DEVELOPMENT OF CATERING AND GASTRONOMY, THE IMPROVEMENT OF THE CURRENT STATUS OF HUNGARIAN CATERING IN CONSIDERATION OF THE SECTOR’S EVALUATIONDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány