Rózsáné Várszegi, ZsófiaKardos, Renáta Tímea2018-10-262018-10-262018-10-25http://hdl.handle.net/2437/258076A Nádudvari Élelmiszer Kft. tejüzemében egy több száz milliós beruházás valósult meg 2017 őszén. Ennek a beruházásnak a célja volt a régi elavult technológia lecserélése egy új, modernebb és hatékonyabb technológiára. Ekkor behelyezésre került egy új tejipari kutter, egy új csomagológép és 4 tartály.A dolgozat anyag és módszer részében azokat a vizsgálatokat és számításokat írtam le, amelyeket a tejüzemben lehetőségem adódott elvégezni. Tehát ismertettem a zsírtartalom, a szárazanyag tartalom vizsgálat folyamatát és termelési hatékonyság számolását. Adataimat már 2017 első napjaitól kezdtem gyűjteni a cégnél.48hukörözöttkrémsajtutóhőkezeltkrémtúróhatékonyságUtóhőkezelt termékek gyártásának összehasonlítása új és régi technológiával a Nádudvari Élelmiszer Kft. tejüzemébenDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány