Varga-Kántor, AndreaCzipa, NikolettMezei, Zsolt2021-11-032021-11-032021http://hdl.handle.net/2437/324008Szakdolgozatom központi témája a búza és a belőle őrölt liszt volt. Az egészséges életmód szempontjából közelítettem meg ezt a témát. A szakirodalmi részben szerettem volna a búzaszem részeit, annak értékes összetevőit bemutatni. Kitértem esetleges árnyoldalára is a gluténra, hiszen vannak embertársaink, akik érzékenyek erre a fehérjére. Ezzel kapcsolatban érintettem a cöliákia témáját. Kitértem az élelmi rost szerepére, a teljes kiőrlésű búza jelentőségére. Érintettem a gabona feldolgozásának malomipari technológiáját. A különböző eredetű liszthibák feldolgozásából eredendő kenyérhibákra is rálátásunk nyílt.64hulisztekbeltartalmi értékbúzaegészséges életmódfogyasztói szokásokKülönböző lisztek fogyasztási szokásai és beltartalmának vizsgálataiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány